Al 20 jaar de verbindende factor op jouw werkvloer!
Start nu met je lasopleiding, training of certificering.

Mail ons

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

3 + 14 =

lasopleiding

Lasopleiding

Wanneer u wilt leren lassen kunt u ervoor kiezen om een lasopleiding met diploma te behalen of een lastraining te volgen. Bij beide opleidingsvormen leert u zowel theoretisch als door oefening in de praktijk. Omdat een lasdiploma niet verplicht is bieden wij ook op maat trainingen.

Lasopleiding met diploma
Wanneer u een lasopleiding met diploma volgt doet u zowel theoretisch als praktijk examen. Tijdens deze opleiding leert u theoretische aspecten van het door u gekozen proces en de techniek. U last hierbij een type werkstuk die al vast staat.

Lastraining
Wanneer een diploma niet benodigd is kiest u voor een lastraining. De leerstof wordt dan volledig ontwikkelt naar uw wensen, wel zo makkelijk!
U geeft aan welke constructie (materiaalsoort, materiaaldikte, etc.)  u wilt kunnen lassen voor uw werkzaamheden. Vervolgens gaan wij in overleg met de docent een opleidingsplan maken waarin wordt vastgesteld hoeveel lessen er nodig zijn.

Ook voor hobby lassers die een mooie las willen leggen welke niet kromtrekt is een lastraining een uitkomst!

Er zijn verschillende lasprocessen waar u zich in kan verdiepen en ontwikkelen. Dit zijn TIG lassen, MIG lassen, MAG lassen, Autogeen lassen en BMBE Elektrode lassen.

Ieder proces wordt voor andere werkzaamheden en materialen gebruikt. Wilt u snel lange stukken lassen dan kiest u voor het MIG (aluminium) of MAG (staal) lasproces. Wilt u kleine specifieke werkzaamheden uitvoeren met een kwaliteit dan kiest u voor het TIG lasproces.
Onze opleidingsadviseurs kunnen u ondersteunen bij het maken van de juiste keuze.

Opleidingsmoment
U kunt uw lasopleiding bij Lasschool op verschillende momenten volgen. Zo kunt u het moment kiezen wat voor u het beste uitkomt, ook naast uw werk. Een lasopleiding volgen kan overdag, in de avond of op zaterdag.

Continu instromen
Wij hanteren geen opleidingen-stop. Dit betekent dat instromen geheel het jaar mogelijk is en dat u op basis van beschikbaarheid snel kunt beginnen.

Duur lasopleiding
U kunt uw lasopleiding al afronden in 8 lesdagen. Doorgaans wordt er één les in de week gevolgd. Bij ons is het ook mogelijk om uw lasopleiding versneld af te ronden. Hierbij volgt u dan vaker dan één dag les per week.

lasopleiding volledig ontzorgd voor kwaliteit

Welke lasopleiding kan ik volgen?
Wij zijn een NIL-erkend opleidingsinstituut in Eindhoven en bieden lasopleidingen van niveau 1 tot en met 4. Er wordt onderwezen en praktisch geoefend in de volgende processen:

  • Elektrode lassen (BMBE)
    BMBE is de afkorting van booglassen met beklede elektrode. Bij elektrode lassen wordt een elektrische boog getrokken tussen de elektrode en het werkstuk. Het is een veel toegepast lasproces doordat er ook goed buiten mee gelast kan worden. Bij dit lasproces wordt er geen gebruik gemaakt van beschermgas omdat dit wordt gevormd uit de bekleding van de elektrode. De elektrode bestaat uit een metalen kerndraad en een bekleding. De kerndraad geleidt de stroom en dient tevens als toevoegmateriaal.
    Bekijk alle elektrode lasopleidingen >>
  • MIG lassen
    Bij MIG lassen (Metaal lassen met Inerte Gassen) wordt er tijdens het lassen continu draad aangevoerd. De lasboog smelt het basismateriaal dat gelast wordt samen met de lasdraad.
    MIG lassen wordt toegepast voor het verbinden van koper, aluminium of aluminiumlegeringen evenals non-ferro metalen welke met inerte gassen worden gelast. Als gas wordt hiervoor Argon, Helium of mengsels hiervan gebruikt. Dit is niet-actief gas.
    Bekijk alle MIG lasopleidingen >>
  • MAG lassen
    Bij MAG lassen (Metaal lassen met Actieve Gassen) wordt met de stroombron door de lastoorts een boog getrokken tussen de aangevoerde lasdraad en het werkstuk. De lasboog smelt het basismateriaal dat gelast wordt samen met de lasdraad. Door de snelheid en de brede inzetbaarheid is het een van de meest toegepaste lasprocessen.
    MAG lassen wordt toegepast voor het verbinden van ongelegeerde en laaggelegeerde staalsoorten welke met actieve gassen worden gelast. Als gasmengsel wordt Argon, Kooldioxide en Zuurstof gebruikt. Dit is actief-gas.
    Bekijk alle MAG lasopleidingen >>
  • TIG lassen
    TIG lassen staat voor Tungsten Inert Gas. Tungsten is de Engelse benaming voor de Nederlandse begrip wolfraam. Met het TIG lasproces kan een mooie, nauwkeurige en schone laskwaliteit worden bereikt. Het TIG lasproces kan worden toegepast in (dunne) plaat of pijp van staal, aluminium en RVS. Er komt een lasboog tot stand tussen een niet verslijtende wolfraam elektrode en het basismateriaal. Het beschermgas is meestal Argon, een inert gas. TIG lassen wordt vaak gebruikt bij laswerk waarbij hoge eisen aan het uiterlijk worden gesteld.
    Bekijk alle TIG lasopleidingen >>
  • Autogeen lassen
    Autogeen lassen is een lasproces die gebruikmaakt van een zeer hete vlam. Dit lasproces wordt ook wel gassmeltlassen of zuurstof-acetyleenlassen genoemd. Dat komt doordat er gebruikgemaakt wordt van een combinatie van acetyleen met zuivere zuurstof. Tijdens het autogeen lassen wordt er gebruik gemaakt van een speciale brander.
    Bekijk alle Autogeen lasopleidingen >>

 

Opleidingslocaties
U kunt uw lasopleiding volgen bij de volgende locaties:
– Pascalbaan 1, 3439 MP Nieuwegein
– Ekkersrijt 1414, 5692 AK Son (Eindhoven)
– Nobelstraat 22, 3846 CG Harderwijk
– Westeinde 100, 3844 DR Harderwijk

Vrijblijvend adviesgesprek
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier of info@lasschool.nl of bel naar 088 011 22 00.

Vrijblijvend adviesgesprek







    Selecteer de datum en tijd wanneer u teruggebeld wilt worden. Wij contacteren u omstreeks het geselecteerde tijdsstip.
    [datetimepicker]

    Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief.
    JaNee

     → De enige opleider met FULL-SERVICE lastechnisch onderwijs!