Al 20 jaar de verbindende factor op jouw werkvloer!
Start nu met je lasopleiding, training of certificering.

Mail ons

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

5 + 9 =

Coöperatie Lasschool.nl Nederland U.A.

MAG lassen

Lasopleidingen en lastrainingen

Word MAG lasser

Wat is MAG lassen?

MAG lassen behoort tot elektrisch booglassen en staat voor ‘Metal Active Gas’. Bij het lasproces wordt mechanisch een draad aangevoerd. Het smeltbad wordt bij MAG-lassen afgeschermd van de omgevingslucht door een aangevoerd beschermgas. Dit is een mengsel van argon (Ar) met koolstofdioxide (COC). Deze vorm van lassen is een van de meest toegepaste lastechniek in productieomgevingen. 

Opleidingsmomenten en leslocaties

Dagopleiding

Op korte termijn je opleiding afronden? Behaal in 8 weken een NIL niveau 1 of 2 diploma.

Avondopleiding

Je lasopleiding volgen naast je drukke baan? Volg je lasopleiding in de avonduren.

Zaterdag opleiding

Je werk en privé prettig combineren met het volgen van je lasopleiding.

Nieuwegein

Pascalbaan 1
3439 MP Nieuwegein

Harderwijk

Westeinde 100
3844 DR Harderwijk

Opleiding op locatie

Les in je eigen werkplaats op je eigen lasapparaten.

MAG lasser
Niveau 1 t/m 4

Wilt u opgeleid worden tot MAG lasser? Opleidingscentrum Lasschool biedt de volgende MAG lasopleidingen:

mag-lassen-lasschool-lasopleiding-nil-niveau-1
MAG lassen niveau 1

Lassen van I-naden in de positie PA en binnen- en buitenhoeknaden in de positie PA en PB.

mag-lassen-lasschool-lasopleiding-nil-niveau-2
MAG LASSEN NIVEAU 2

Lassen van binnenhoeknaden in de posities PB, PD, PF en PG, buitenhoeknaden in de posities PB en PD; V-naden in de posities PA en PF; I-naden in de posities PF en PG.

mag-lassen-lasschool-lasopleiding-nil-niveau-3
MAG LASSEN NIVEAU 3

Lassen van binnen- en buitenhoeknaden, al dan niet met tegenlas, in de posities PA, PB, PD en PF. Lassen van open V-naden en dubbele V-naden (X-naden) in posities PA en PF.

mag-lassen-lasschool-lasopleiding-nil-niveau-4-pijp
MAG LASSEN NIVEAU 4 PIJP

Door lassen pijp/plaat en pijp/pijp verbindingen maken in ongelegerde staalsoorten in alle lasposities.

mag-lassen-lasschool-lasopleiding-nil-niveau-4-plaat
MAG LASSEN NIVEAU 4 plaat

Door lassen plaatverbindingen maken ingelegeerde staalsoorten in alle lasposities.

mag-lassen-lasschool-lasopleiding-nil-niveau-4-rvs
MAG LASSEN NIVEAU 4 RVS

Lassen van plaat, plaat/pijp- en pijp/pijp verbindingen in austenitisch roestvaststaat in de posities PA, PB, PC, PF, PG, PF en H-L045

Met examen

NIL Diploma

9

Wanneer je slaagt voor zowel je theorie- als praktijkexamen, ontvang je het NIL diploma van het proces en niveau waarin je examen hebt gedaan. Een NIL lasdiploma is een leven lang geldig.

9

Wanneer je slaagt voor je praktijkexamen, ontvang je een praktijkverklaring. Wil je binnen 2 jaar toch een diploma behalen dan kun je alsnog deelnemen aan een theorie-examen. Als je bent geslaagd dan kun je je praktijkverklaring omwisselen voor een diploma.

Zonder examen

Lastraining op maat

9

Wanneer je geen diploma wilt behalen kies je voor een lastraining op maat. Deze word op basis van jouw wensen en leerdoelen samengesteld. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

MIG of MAG lassen

De lastechnieken MIG en MAG lassen wordt vaak in een woord genoemd. De lastechnieken lijken veel op elkaar wat betreft installatie. De draad wordt aangevoerd via het lasapparaat, door het slangenpakket, naar de lastoorts en er wordt gebruikt gemaakt van gas.

Het verschil zit in het te lassen materiaal en het type gas. Bij MIG lassen wordt een inert gas gebruikt en worden koper, aluminium en non-ferro metalen gelast. Bij MAG lassen wordt een actief gas gebruikt en on- laaggelegeerde staalsoorten gelast.

Beide lasprocessen hebben hun eigen NIL lasopleidingen en lasdiploma's van niveau 1 t/m 4. Door het verschil in materiaal en laswijze is het natuurlijk niet mogelijk om deze processen te combineren in één opleiding.

Moet ik een MIG of MAG lasopleiding volgen?
Door het aanbod in opleiders en mogelijkheden kan het moeilijk zijn om te weten welke opleiding het beste bij je wensen en opleidingsdoel past.
Het belangrijkste is de materiaalkeuze en toepassing. Als je dit hebt bepaald is het makkelijk om een keuze te maken tussen MIG en MAG lassen.

Wil je vrijblijvend advies? Dat kan. Neem gerust contact met ons op, wij verdiepen ons graag in je wensen om zo een passend advies te geven.

 

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Selecteer hoe je contact wilt:

Wil je in het vervolg op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de lastechniek?

9 + 6 =

Inhoudelijk

Wij bieden de lasopleidingen in verschillende niveaus. U kunt bij ons terecht als ervaren lasser en wanneer u minder ervaring heeft. Met een slagingspercentage van liefst 98 procent bent u in een korte tijd verzekerd van een NIL erkend diploma!

Continu rooster
Snel beginnen? U kunt uw lasopleiding op basis van beschikbaarheid overdag of in de avond starten. Instromen is geheel het jaar mogelijk.

Andere lasopleidingen
Opleidingscentrum Lasschool biedt naast MAG lassen de volgende lasopleidingen van niveau 1 tot en met 4:
Elektrode lassen
MIG lassen
TIG lassen
Autogeen lassen

Direct inschrijven
Schrijft u zich direct in voor de opleiding tot MAG lasser via aanmelden lasopleiding. Twijfelt u welke opleiding u dient te volgen voor uw werkzaamheden? Heeft u wellicht andere vragen omtrent lassen? Neem contact op Opleidingscentrum Lasschool, wij beantwoorden graag uw vragen. Als hét opleidingscentrum voor lasopleidingen bent u bij ons aan het juiste adres voor het behalen van uw lasdiploma.

Ook wanneer u specifieke wensen heeft ten aanzien van de lascursus helpen wij u graag. Wij bieden naast de reguliere lasopleidingen cursussen op maat. Opleidingscentrum Lasschool gaat het gesprek met u aan om te zien wat u nodig heeft, vervolgens stellen we de cursus gezamenlijk op. Dit kan zowel op de door u gewenste locatie als bij ons. Samen behalen we de benodigde lasserskwalificaties!