Al 20 jaar de verbindende factor op jouw werkvloer!
Start nu met je lasopleiding, training of certificering.

Mail ons

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

4 + 5 =

Coöperatie Lasschool.nl Nederland U.A.

Opleiding hygiënische voedingslas – HDN Hygiënisch lassen

TIG lassen – Orbitaal lassen

Word hygienisch lasser

NIL Certificaat Hygienic Welder

Binnen de voedingsmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan de hygiëne van de machines. Een goede las heeft veel invloed op deze hygiëne. Een verkeerde las kan een machine en daarmee het voedingsmiddel vervuilen. De HDN methodiek biedt een uniforme en eenvoudige werkwijze om een las goed en hygiënisch te leggen, registreren en inspecteren. Tijdens de lasopleiding komt zowel theorie als praktijk van deze methodiek aan bod. De cursisten worden op beide onderdelen getoetst. De praktijk- en theorietoets zullen worden beoordeeld door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Bij het behalen van een positief examenresultaat, wordt het NIL certificaat Hygienic Welder uitgereikt.

Samen met experts uit de verschillende disciplines heeft HDN een opzet gemaakt, die praktisch uitvoerbaar is en past in bestaande structuren. Reguliere las-certificaten voorzien vooral in een industriële lasverbinding. De HDN lasverbinding onderscheid zich vooral in het hygiënische aspect. Het betreft in alle gevallen dunwandig RVS en vergt een specialistisch vaardigheid en kennis.

In leidingsystemen binnen de food- en pharma industrie, blijkt de lasverbinding vaak het zwakste deel te zijn. Dit betreft hygiëne en corrosiebestendigheid. Opdrachtgevers onderschatten de rol van de lasser en hetgeen hij op levert. Bij controles in de markt, blijk meer dan 30% van de gemaakte lassen slecht zijn. Zij voldoen niet aan de hygiënische maatstaven en zelfs vaak niet aan de technische eisen. Hygiënisch lassen is een vak en dat borgt HDN in samenwerking met het NIL.

Opleiding Hygenic Welder
Wij bieden de opleiding Hygenic Welder waarin natuurlijk het praktische deel getraind wordt, maar ook een theorie wordt aangeboden. Cursisten worden bekend gemaakt met de voedingsmiddelen eisen, materiaalkennis, lezen van tekeningen, maar vooral ook instructies m.b.t. hygiënische constructie eisen.
De theorie wordt getoetst via een multiple choice examen. Het praktische deel wordt tijdens dat examen ook getoetst in 3 verschillende lasposities in 3 verschillende buismaten. Het certificaat Hygienic Welder heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. Het verlengen van het certificaat geschiedt door het overleggen van las logboek en het afleggen van een theorie examen. Dit kan in samenwerking met Lasschool.nl

HDN-certificaat én lasserkwalificatie
De las die u legt voor het praktijk-examen kan worden aangeboden ter beoordeling voor een Lasserkwalificatie conform de EN-ISO 9606-1.Zo heeft u na afronding van de lasopleiding zowel het NIL certificaat Hygienic Welder als een Lasserkwalificatie conform de EN-ISO 9606-1.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Selecteer hoe je contact wilt:

Wil je in het vervolg op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de lastechniek?

7 + 11 =

U

Doel van de opleiding Hygiënisch lassen

De opleiding is gericht op het behalen van het certificaat HDN Hygiënisch lassen.

Doelgroep

De opleiding HDN Hygiënisch lassen is voor personen die werkzaam zijn  in de food-, feed-, pharma-, installatie- en machinebouw industrie.

Nieuwegein

Pascalbaan 1
3439 MP Nieuwegein

Harderwijk

Westeinde 100
3844 DR Harderwijk

Opleiding op locatie

Les in je eigen werkplaats op je eigen lasapparaten.