TIG lassen

Wat is TIG lassen?

TIG lassen ofwel Tungsten Inert Gas en dankt zijn naam aan de Engelse naam voor wolfraam (tungsten) en het gebruik van een inert gas. Het behoort tot de categorie ‘elektrisch booglassen’. De techniek werkt met een niet-afsmeltende elektrode. Lastoevoegmateriaal wordt apart, handmatig, in het smeltbad toegevoegd. Het toepassingsgebied van TIG lassen is vooral hooggelegeerd staal (RVS, roestvast staal) of aluminium. Het wordt ook regelmatig gebruikt voor laaggelegeerd staal met dunne plaatdiktes omdat de lassnelheid vrij laag is.

Lasschool biedt de volgende opleidingen aan om TIG lasser te worden:

Bent u benieuwd naar de vele lascursussen bij ons opleidingsinstituut? Schrijft u zich dan direct in via aanmelding lasopleiding. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen!

Waarom uw lasdiploma bij ons behalen?

Als hét opleidingscentrum voor lasopleidingen in Nederland kunnen wij u uitstekend helpen bij het behalen van de gewenste lasopleiding. Wij zijn een NIL-erkend opleidingsinstituut met een slagingspercentage van 98 procent. In een mum van tijd behaalt u uw lasdiploma voor:

Afhankelijk van uw wensen houden wij hierbij rekening met de lessen. Indien gewenst stellen we de cursus gezamenlijk op en volgt u deze op een tijdstip naar keuze. Overdag, in de avond of op de zaterdagen? Wilt u op locatie opgeleid worden? Bij Opleidingscentrum Lasschool is alles mogelijk. U kunt uw NIL-lasdiploma zelfs binnen acht dagen behalen!

Inschrijven

Via aanmelden lasopleiding kunt u zich direct inschrijven voor een van onze lasopleidingen. Wenst u meer informatie omtrent onze cursussen? Vraag vrijblijvend een brochure aan via brochure aanvragen of neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen en geven waar mogelijk een passend advies. Opleidingscentrum Lasschool, hét opleidingsinstituut om uw MIG lasdiploma te behalen!

Behalve lasopleidingen kunt u ook bij ons terecht voor lasconsultancy. Wij hebben zeer veel ervaring in lassen en kunnen u daarom goed begeleiden bij vooruitstrevende projecten. Wij denken met u mee bij belangrijke lastechnische beslissingen, waarbij zorgvuldigheid en klantgerichtheid centraal staan. Heeft u hulp nodig bij projectmanagement of projectbegeleiding? Schakel direct Opleidingscentrum Lasschool in, wij helpen u graag!

Client Logo
Wesley, Teamleider Opleiding TIG lassen RVS niveau 1 op zaterdag

De opleiding bij Lasschool.nl is mij erg goed bevallen. Alle docenten hebben veel kennis over verschillende lasprocessen en zijn erg enthousiast en leuk om mee samen te werken. Ik ben er elke zaterdag met veel plezier naar toe gegaan!

Client Logo
Remco, All-round Opleiding TIG lassen niveau 1 in de avond

De las docent die ik had was Nuri, een zeer ervaren en geduldige lasser, die mij alle hoeken van het lokaal heeft laten zien, en het mij erg moeilijk heeft gemaakt waardoor ik nu het gevoel heb klaar te zijn voor veel variatie en uitdagingen.

lasschool-17-jaar-ervaring-lasopleiding
0 +

jaar ervaring

opleidingsmomenten-lasschool-lasopleidingen
0

Opleidingsmomenten: overdag, 's avonds of op zaterdag uw opleiding volgen

lasschool-lasopleidingen-blije-cursisten
0 +

tevreden cursisten

Baangarantie

Wanneer u zich wilt omscholen of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging kunt u in aanmerking komen voor baangarantie.

Financieringsoplossingen

Vraag tijdens uw adviesgesprek ook naar onze aantrekkelijke financieringsoplossingen.

Volg uw lasopleiding op een locatie naar keuze:
Nieuwegein
 Harderwijk
 Eindhoven
 Lelystad

Indien uw bedrijf de keuze maakt meerdere werknemers op te leiden dan kunnen wij dit binnen uw bedrijf verzorgen.

Vrijblijvend adviesgesprek

    Selecteer de datum en tijd wanneer u teruggebeld wilt worden. Wij contacteren u omstreeks het geselecteerde tijdsstip.

    Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief.
    JaNee