Al 20 jaar de verbindende factor op jouw werkvloer!
Start nu met je lasopleiding, training of certificering.

Mail ons

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

9 + 7 =

Coöperatie Lasschool.nl Nederland U.A.

Autogeen lassen

Lasopleidingen en lastrainingen

Word Autogeen lasser

Wat is Autogeen lassen?

Bij autogeen lassen wordt de warmte door een gasbrander geleverd en niet door een elektrische stroom. Deze gasbrander (het gas is acetyleen) levert een vlam van ongeveer 3000 °C. Deze vlam smelt het moedermateriaal. In de vlam wordt een staaf met toevoegmateriaal gehouden, die ook afsmelt. De gasvlam beschermt het smeltbad tegen inwerking van de lucht. Het autogeen lasproces kent zeer veel variabelen, die alle onafhankelijk van elkaar worden geregeld.

 

Opleidingsmomenten en leslocaties

Dagopleiding

Op korte termijn je opleiding afronden? Behaal in 8 weken een NIL niveau 1 of 2 diploma.

Avondopleiding

Je lasopleiding volgen naast je drukke baan? Volg je lasopleiding in de avonduren.

Zaterdag opleiding

Je werk en privé prettig combineren met het volgen van je lasopleiding.

Nieuwegein

Pascalbaan 1
3439 MP Nieuwegein

Harderwijk

Westeinde 100
3844 DR Harderwijk

Opleiding op locatie

Les in je eigen werkplaats op je eigen lasapparaten.

Autogeen lassen
Niveau 1 t/m 4

Waarom je lasdiploma bij ons behalen?
Als hét opleidingscentrum voor lasopleidingen in Nederland kunnen wij je uitstekend helpen bij het behalen van de gewenste lasopleiding. Wij zijn een NIL-erkend opleidingsinstituut met een slagingspercentage van 98 procent. In een mum van tijd behaal je je lasdiploma.

Afhankelijk van je wensen houden wij hierbij rekening met de lessen. Indien gewenst stellen we de cursus gezamenlijk op en volgt u deze op een tijdstip naar keuze. Overdag, in de avond of op de zaterdagen? Wilt u op locatie opgeleid worden? Bij Opleidingscentrum Lasschool is alles mogelijk. U kunt uw NIL-lasdiploma zelfs binnen acht dagen behalen!

Lasschool biedt de volgende autogeen lasopleidingen om een autogeen lasser te worden:

autogeen-lassen-lasopleiding-niveau-1
Autogeen lassen NIL Niveau 1

Het naar links lassen van: I-naden en buitenhoeknaden in de posities PA en PF. Hardsolderen met messingsoldeer.

autogeen-lassen-lasopleiding-niveau-2
Autogeen LASSEN NIL NIVEAU 2

Het naar links of rechts lassen van: I-naden en hoeknaden in de psoities PA, PC, PF. Het handmatig autogeen snijden van figuren met rechte en gebogen lijnen.

autogeen-lassen-lasopleiding-niveau-3
Autogeen LASSEN NIL NIVEAU 3

Het middels naar links of recht lassen van: pijpverbindingen (o.a. met luikje, een broekstuk) in de posities PC, PF en H-L045.

autogeen-lassen-lasopleiding-niveau-4
Autogeen LASSEN NIL NIVEAU 4

Het middels naar links of recht lassen van pijpverbindingen in de posities PC, PF en PC met spiegel.

Met examen

NIL Diploma

9

Wanneer je slaagt voor zowel je theorie- als praktijkexamen, ontvang je het NIL diploma van het proces en niveau waarin je examen hebt gedaan. Een NIL lasdiploma is een leven lang geldig.

9

Wanneer je slaagt voor je praktijkexamen, ontvang je een praktijkverklaring. Wil je binnen 2 jaar toch een diploma behalen dan kun je alsnog deelnemen aan een theorie-examen. Als je bent geslaagd dan kun je je praktijkverklaring omwisselen voor een diploma.

Zonder examen

Lastraining op maat

9

Wanneer je geen diploma wilt behalen kies je voor een lastraining op maat. Deze word op basis van jouw wensen en leerdoelen samengesteld. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Selecteer hoe je contact wilt:

Wil je in het vervolg op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de lastechniek?

13 + 14 =

Inhoudelijk

Bent u benieuwd naar de vele lascursussen bij ons opleidingsinstituut? Schrijft u zich dan direct in via aanmelding lasopleiding. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen!

Continu rooster
Snel beginnen? U kunt uw lasopleiding op basis van beschikbaarheid overdag of in de avond starten. Instromen is geheel het jaar mogelijk.

Inschrijven
Via aanmelden lasopleiding kunt u zich direct inschrijven voor een van onze lasopleidingen. Wenst u meer informatie omtrent onze cursussen? Vraag vrijblijvend een brochure aan via brochure aanvragen of neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen en geven waar mogelijk een passend advies. Opleidingscentrum Lasschool, hét opleidingsinstituut om uw MIG lasdiploma te behalen!

Behalve lasopleidingen kunt u ook bij ons terecht voor lasconsultancy. Wij hebben zeer veel ervaring in lassen en kunnen u daarom goed begeleiden bij vooruitstrevende projecten. Wij denken met u mee bij belangrijke lastechnische beslissingen, waarbij zorgvuldigheid en klantgerichtheid centraal staan. Heeft u hulp nodig bij projectmanagement of projectbegeleiding? Schakel direct Opleidingscentrum Lasschool in, wij helpen u graag!