Al 20 jaar de verbindende factor op jouw werkvloer!
Start nu met je lasopleiding, training of certificering.

Mail ons

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

6 + 13 =

Pionier in lastechnisch onderwijs

Over Lasschool.nl

 

Lasschool.nl zet zich in om kennis en vaardigheden van werknemers in de metaalverwerkende sector op peil te brengen en te houden. Ons standaardpakket omvat de lasopleidingen volgens de NIL-niveaus 1/2 tot en met 4 TIG lassen, MIG lassen, MAG lassen, Booglassen met beklede elektroden en Autogeen lassen.

De lasopleidingen worden gegeven onder toezicht van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL), die tevens zorg draagt voor de examinering. De Lasschool.nl biedt de mogelijkheid aan om 2 lasopleidingen, zowel op niveau 1 als 2, in één cursusjaar af te ronden.
Daarin is de Lasschool.nl uniek.

Lastechnisch kennispartner

Gemiddelde beoordeling

Praktijk locaties

Vrijblijvend adviesgesprek

Neem direct contact met ons op

Online leeromgeving

Cursussen op maat

De Lasschool.nl biedt ook de mogelijkheid om lascursussen ‘Op Maat’ te volgen. Op specifieke vragen en wensen kunnen wij in overleg met de opdrachtgever een cursusprogramma samenstellen en afstemmen op de techniek en structuur van het bedrijf. Onze cursusleiders kennen de sector goed en kunnen vertellen of het bedrijf gebaat is met een opleiding uit het standaardpakket of met met een opleiding op maat.

Bedrijfstrainingen op locatie
Indien een bedrijf de keuze maakt meerdere werknemers tegelijkertijd te scholen en besluit dit op cursuslocatie of in-company te willen doen, dan kunnen wij dit verzorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

 

 

 

Certificatie

DNV-GL 

Certificaatlassen

Bij het volgen van een opleiding uit het standaardpakket kan gekozen worden voor NIL-examinering en/of certificering door één van de daarvoor bevoegde instanties. Ook kan gekozen worden voor een cursus ‘Op Maat’ met als afsluiting certificering. Over deze laatste mogelijkheid kan nadere informatie bij ons worden opgevraagd. Opleiding/trainingsduur in overleg en afhankelijk van het aanvangsniveau van de lassers (dag of avond).

Lasserskwalificatie

Lasserskwalificatie certificaten volgens EN-9606 serie worden afgenomen onder toezicht van een onafhankelijke, geaccrediteerde instelling. Keuringsinstanties zoals DNV, Stoomwezen/Lloyds register of het NIL. Het bijhouden/bewaken van de geldigheidsduur en geldigheidsgebieden doen wij met onze “databank”.
Lassers welke bij Lasschool.nl een opleiding/certificering hebben afgelegd worden automatisch in deze databank opgenomen. Proeflassen op elk gewenst moment in overleg met opdrachtgever.

Specialistische cursussen

Lasschool.nl heeft door haar jarenlange ervaring veel deskundigheid opgebouwd in de verzorging van specialistische cursussen, Pulserend Mig lassen aluminium of  pulserend Mag lassen roestvast staal en autogeen lassen. Graag willen wij belangstellenden voor deze specialistische cursussen nader informeren. Daarvoor kan contact met Lasschool.nl worden opgenomen.

 

9

NIL examens

Het examen wordt door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) afgenomen, een onafhankelijke stichting die de collectieve belangen behartigt van Nederlandse bedrijven, instellingen en personen, die werkzaam zijn op het gebied van het verbinden van materialen. 

9

Lasschool.nl heeft haar eigen online leeromgeving ontwikkeld.

Daarmee is Lasschool.nl is de enige NIL erkende lasopleider met een online leeromgeving. In onze online leeromgeving kunt u op iedere locatie en op ieder uw moment theorie leren.
Tijdens de praktijkopleiding heeft u als cursist toegang tot deze online leeromgeving bestaande uit theoretisch lesmateriaal samen met korte quizzen en uitgebreide toetsen. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op het proces van uw opleiding.
Alle onderwerpen zijn overzichtelijk onderverdeeld in modules waarbij de voortgang wordt bijgehouden. Zo ziet u zelf in één oogopslag hoeveel lesstof u al voltooid heeft!