Al 20 jaar de verbindende factor op jouw werkvloer!
Start nu met je lasopleiding, training of certificering.

Mail ons

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

9 + 7 =

Coöperatie Lasschool.nl Nederland U.A.

MIG lassen
NIL niveau 3

Het lassen van koper, aluminium en non-ferro metalen

doorontwikkelen als MIG lasser

Volg de lasopleiding MIG lassen niveau 3

Je kiest voor de lasopleiding MIG lassen NIL niveau 3 wanneer je al een vakbekwame MIG lasser bent. Je verdiept je nog verder in het MIG lasproces en leert onder andere tekening lezen en over lasnaadvormen en voorbewerkingen.

Bij het praktijkexamen worden de stompe lasverbindingen met een V-naad radiografisch onderzocht op inwendige onvolkomenheden.

Je last het materiaal staal van 6 tot 12 mm dikte. Wanneer je slaagt voor zowel je theorie- als praktijkexamen, ontvang je het NIL diploma MAG lassen niveau 3. Je kunt er ook voor kiezen om alleen deel te nemen aan het praktijkexamen, wanneer je dan slaagt ontvang je een praktijkverklaring.

Wanneer niet wilt deelnemen aan het theorie- en praktijkexamen dan kies je voor een lastraining op maat. Samen bepalen we dan het doel en de inhoud van de elektrode lastraining.

 

De theorie
9

Lasnaadvormen en voorbewerkingen.

9

Belastingen van constructies.

9

Krimpverschijnselen.

9

Lasposities en lasaanduidingen op tekening.

9

Tekeninglezen.

De praktijk
9

Lassen van binnen- en buitenhoeknaden, al dan niet met tegenlas, in de posities PA, PB, PD en PF.

9

Lassen van open V-naden en dubbele V-naden (X-naden) in posities PA en PF.

9

Lassen van werkstukken uit en/of samengesteld uit staaf-, plaat-, profiel- en buismateriaal in de hiervoor genoemde posities.

9

Materiaaldikte: 6 t/m 12 mm.
Materiaalsoort: CR/ISO TR 15608: groep 21, 22 en/of 23.

9

Beoordeling: Visueel en meten.
De stompe verbindingen met een V-naad worden ook radiografisch onderzocht op inwendige onvolkomenheden.

MIG of MAG lassen

De lastechnieken MIG en MAG lassen wordt vaak in een woord genoemd. De lastechnieken lijken veel op elkaar wat betreft installatie. De draad wordt aangevoerd via het lasapparaat, door het slangenpakket, naar de lastoorts en er wordt gebruikt gemaakt van gas.

Het verschil zit in het te lassen materiaal en het type gas. Bij MIG lassen wordt een inert gas gebruikt en worden koper, aluminium en non-ferro metalen gelast. Bij MAG lassen wordt een actief gas gebruikt en on- laaggelegeerde staalsoorten gelast.

Beide lasprocessen hebben hun eigen NIL lasopleidingen en lasdiploma's van niveau 1 t/m 4. Door het verschil in materiaal en laswijze is het natuurlijk niet mogelijk om deze processen te combineren in één opleiding.

Moet ik een MIG of MAG lasopleiding volgen?
Door het aanbod in opleiders en mogelijkheden kan het moeilijk zijn om te weten welke opleiding het beste bij je wensen en opleidingsdoel past.
Het belangrijkste is de materiaalkeuze en toepassing. Als je dit hebt bepaald is het makkelijk om een keuze te maken tussen MIG en MAG lassen.

Wil je vrijblijvend advies? Dat kan. Neem gerust contact met ons op, wij verdiepen ons graag in je wensen om zo een passend advies te geven.

 

U

Doel van de opleiding MIG lasser NIL niveau 3

De opleiding is gericht op het behalen van het MIG lasser diploma op NIL niveau 3.

Doelgroep

De opleiding MIG lasser NIL niveau 3 is bedoeld voor personen die al kunnen MIG lassen, maar zich verder willen doorontwikkelen als MIG lasser.

Nieuwegein

Pascalbaan 1
3439 MP Nieuwegein

Harderwijk

Westeinde 100
3844 DR Harderwijk

Inhoudelijk

9

Werkwijze

U leert zowel theoretisch als door oefening in de praktijk

9

Vooropleiding

Diploma MIG-lassen niveau 2 is gewenst, maar niet verplicht.

9

Opleidingsduur

De cursus duurt gemiddeld 25 avonden / 10 dagen. Bij een frequentie van één keer per week.

9

Startdatum

Je kunt de lasopleiding starten wanneer het jou uitkomt. 

9

opleidingslocatie

Lasschool.nl heeft meerdere locaties gevestigd door heel Nederland. Trainingen / lasopleidingen binnen uw bedrijf op aanvraag.

9

afsluiting en diploma

De opleiding wordt afgesloten met een theorie -en praktijkexamen. Het examen wordt door het Nederlands Instituut voor Lastechniek afgenomen. Bij positief resultaat ontvangt de kandidaat een diploma of een lasserskwalificatie certificaat conform de EN 287-serie voor de uitvoering van laswerkzaamheden in geheel Europa.

9

Subsidies

Indien een bedrijf is aangesloten bij de opleidingsfondsen van OOM en de Stichting A+O kan het bedrijf onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor aantrekkelijke bijdragen in de scholingskosten. Informatie hierover kan worden aangevraagd bij deze brancheorganisaties. Uiteraard kunnen werkgevers ook gebruik maken van de scholingsaftrek via de Belastingdienst.

9

opleidingskosten

Voor het aanvragen van een offerte, prijslijst of beschikbaarheid in de planning kun je contact opnemen met onze opleidingsadviseur via info@lasschool.nl of 088-0112200.

Waarom Lasschool.nl?

R

Starten wanneer jij wilt

R

Online leeromgeving

R

Lasinstructeurs met ervaring uit het werkveld

R

Training op maat, samengesteld op basis van jouw wensen

R

Inclusief diner of lunch

Lasopleiding Tiel

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Selecteer hoe je contact wilt:

Wil je in het vervolg op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de lastechniek?

7 + 3 =

Meer MIG lasopleidingen

MIG lasser niveau 1

MIG lasser niveau 2

MIG lasser niveau 4