Al 20 jaar de verbindende factor op jouw werkvloer!
Start nu met je lasopleiding, training of certificering.

Mail ons

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

12 + 5 =

Lasopleiding volgen in de regio Dordrecht

Lasopleiding volgen in de regio Dordrecht

Lasopleiding voor beginners of gevorderden in de regio Dordrecht
Wij zijn een NIL-erkend opleidingsinstituut in de regio Dordrecht en bieden NIL-lasopleidingen met diploma van niveau 1 tot en met 4.
Daarnaast kunt u ook als beginner een lascursus zonder diploma volgen. Wij behandelen dan stapsgewijs alle informatie zodat u zelfstandig aan de slag kunt als lasser.

Lasprocessen waar een lasopleiding of lascursus in gevolgd kan worden:
• Elektrode lassen (BMBE)
Bij elektrode lassen wordt een elektrische boog getrokken tussen de elektrode en het werkstuk. Bij dit lasproces wordt er geen gebruik gemaakt van beschermgas omdat dit wordt gevormd uit de bekleding van de elektrode. De elektrode bestaat uit een metalen kerndraad en een bekleding. De kerndraad geleidt de stroom en dient tevens als toevoegmateriaal.
Bekijk alle elektrode lasopleidingen >>

• MIG lassen
Bij MIG lassen (Metaal lassen met Inerte Gassen) wordt met de stroombron door de lastoorts een boog getrokken tussen de aangevoerde lasdraad en het werkstuk. De lasboog smelt het basismateriaal dat gelast wordt samen met de lasdraad.
MIG lassen wordt toegepast voor het verbinden van koper, aluminium of aluminiumlegeringen evenals non-ferro metalen welke met inerte gassen worden gelast. Als gas wordt hiervoor Argon, Helium of mengsels hiervan gebruikt.
Bekijk alle MIG lasopleidingen >>

• MAG lassen
Bij MAG lassen (Metaal lassen met Actieve Gassen) wordt met de stroombron door de lastoorts een boog getrokken tussen de aangevoerde lasdraad en het werkstuk. De lasboog smelt het basismateriaal dat gelast wordt samen met de lasdraad.
MAG lassen wordt toegepast voor het verbinden van ongelegeerde en laaggelegeerde staalsoorten welke met actieve gassen worden gelast. Als gasmengsel wordt Argon, Kooldioxide en Zuurstof gebruikt.
Bekijk alle MAG lasopleidingen >>

• TIG lassen
TIG lassen staat voor Tungsten Inert Gas. Tungsten is de Engelse benaming voor de Nederlandse begrip wolfraam. Met het TIG lasproces kan een mooie, nauwkeurige en schone laskwaliteit worden bereikt. Het TIG lasproces kan worden toegepast in (dunne) plaat of pijp van staal, aluminium en RVS. Er komt een lasboog tot stand tussen een niet verslijtende wolfraam elektrode en het basismateriaal. Het beschermgas is meestal Argon, een inert gas.
Bekijk alle TIG lasopleidingen >>

• Autogeen lassen
Autogeen lassen is een lasproces die gebruikmaakt van een zeer hete vlam. Dit lasproces wordt ook wel gassmeltlassen of zuurstof-acetyleenlassen genoemd. Dat komt doordat er gebruikgemaakt wordt van een combinatie van acetyleen met zuivere zuurstof. Tijdens het autogeen lassen wordt er gebruik gemaakt van een speciale brander.
Bekijk alle Autogeen lasopleidingen >>

Remco, All-round
Opleiding TIG lassen niveau 1 in de avond

Na lang zoeken naar de juiste opleiding ben ik uitgekomen bij lasschool.nl. Ik was op zoek naar een instelling die mij kon leren TIG lassen van alle soorten materialen. Voor mijn werk is het niet zo van belang dat ik een diploma haal maar wel dat ik all-round aan de slag kan. Dit heb ik besproken en daar hebben we de avonden op aangepast. Dat heb ik geweten.
De las docent die ik had was Nuri, een zeer ervaren en geduldige lasser, die mij alle hoeken van het lokaal heeft laten zien, en het mij erg moeilijk heeft gemaakt waardoor ik nu het gevoel heb klaar te zijn voor veel variatie en uitdagingen. Het is zeker geen goedkope opleiding, maar alles is voorhanden, veel materialen en lasmachines en leuke collega cursisten. Als je echt wilt leren lassen, is het een aanrader! Ik kijk er naar uit ook de MAG opleiding bij ze te doen.

Client Logo
Priscilla, Werk-leer traject
TIG lasopleiding niveau 1

Ik kom uit een technische familie en ben daardoor altijd wel met techniek in aanraking geweest. Momenteel volg ik een opleiding in de bouw waardoor ik kan werken en leren tegelijkertijd. Wel heb ik al ervaring in de ”Mannenwereld” door de opleiding autotechniek. Ik merk dat je wel snel wordt geaccepteerd, mannen zijn natuurlijk grover en sterker maar je deelt dezelfde passie en dan hoor je erbij! Uiteindelijk wil ik onderwater lasser worden.

Client Logo
Wesley, Teamleider
Opleiding TIG lassen RVS niveau 1

Ik werk als Teamleider en ben deze opleiding begonnen om meer kennis te krijgen in de laswerkzaamheden die wij hier uitvoeren. Het heeft mij geholpen om de planning en aansturing beter voor elkaar te krijgen omdat ik meer inzicht heb gekregen in wat er allemaal bij komt kijken om een goed lasproces tot stand te brengen.
De opleiding bij Lasschool.nl is mij erg goed bevallen. Alle docenten hebben veel kennis over verschillende lasprocessen en zijn erg enthousiast en leuk om mee samen te werken. Ik ben er elke zaterdag met veel plezier naar toe gegaan en zou ook iedereen die een las opleiding zou willen volgen aanraden dat bij Lasschool.nl te doen.

Vrijblijvend advies gesprek
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier of info@lasschool.nl of bel naar 088 011 22 00

Locatie
De opleidingslocatie is gevestigd in Nieuwegein. Dit is slechts 35 minuten rijden vanaf regio Dordrecht.

Adres gegevens van de opleidingslocatie:
Nieuwegein:
Pascalbaan 1, 3439 MP Nieuwegein