Al 20 jaar de verbindende factor op jouw werkvloer!
Start nu met je lasopleiding, training of certificering.

Mail ons

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

3 + 12 =

Coöperatie Lasschool.nl Nederland U.A.

De visueel lasinspecteur is onmisbaar

VTW-1 & VTW-2

Word Visueel lasinspecteur

Afkeur door kennisgebrek

De visueel lasinspecteur is onmisbaar, een integrale rol in de lastechniek. Dé persoon welke op de hoogte is van de lastechnische eisen, waar een las aan moet voldoen volgens de vastgelegde normeringen en WPS-en.

Daarmee dus de persoon die vooraf precies weet waar een las met visueel (niet-destructief) onderzoek op afgekeurd kan worden. Hierdoor kan de visueel lasinspecteur de lasser uitstekend ondersteunen en adviseren. Het resultaat is een effectievere werkvloer met echte deskundige vakkrachten en een geringe afkeur.

Bij elke stap betrokken

De visueel lasinspecteur VT-w niveau 2 is de schakel tussen de productie en de kwaliteitsafdeling.
Voor, tijdens en na het productieproces is de visueel lasinspecteur betrokken met een controlerende en ondersteunende verantwoordelijkheid.

Kostenbesparend

Naast een effectievere werkvloer, bespaard de inzet van een visueel lasinspecteur op faalkosten. Zo worden de kosten door verdere destructieve beproevingen met afkeur en kwalitatieve afkeur door de eindgebruiker geminimaliseerd.

Een oog voor detail

De opleiding tot visueel lasinspecteur is bij zowel kleine-, middelgrote- als grote bedrijven essentieel. Deze bedrijven lopen uiteen van metaalproducten industrie, constructie, transportindustrie, scheepsbouw tot apparatenbouw en meer…

Visueel lasinspecteur level 1 of 2

Een visueel lasinspecteur gecertificeerd op level 1 heeft de bekwaamheid bewezen om visuele inspectie uit te voeren volgens schriftelijke instructies en onder leiding van personeel opgeleid op Visueel Lasinspecteur level 2.
Een visueel lasinspecteur gecertificeerd op level 2 mag zelf de inspecties uitvoeren op gelaste delen. Dit gebeurt volgens vastgelegde normeringen en WPS-en . Voordat het gelaste deel wordt goed- of afgekeurd wordt een eventuele afwijking beoordeelt.

Vrijblijvend adviesgesprek

Wilt u weten of deze opleiding bij uw bedrijf of medewerker(s) past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.
Bel nu met uw opleidingsadviseur via 088 – 011 22 00

Schrijf je nu in

Wij vinden persoonlijke aandacht belangrijk voor iedere cursist. Wij hanteren daarom een maximaal aantal deelnemers per groep.
Schrijf je op tijd in om op korte termijn van start te gaan!

Vrijblijvend adviesgesprek

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Selecteer hoe je contact wilt:

Wil je in het vervolg op de hoogte blijven van het laatste nieuws in de lastechniek?

3 + 8 =