Al 20 jaar de verbindende factor op jouw werkvloer!
Start nu met je lasopleiding, training of certificering.

Mail ons

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

14 + 15 =

aug 5, 2020 | Lasschool

HDN Opleiding Hygienisch lassen

[rev_slider alias=”slider-2″ slidertitle=”Slider 2″][/rev_slider]

Nieuwe opleiding: Opleiding HDN hygiënische voedingslas

Doel van de opleiding

Binnen de voedingsmiddelenindustrie worden hoge eisen gesteld aan de hygiëne van de machines. Een goede las heeft veel invloed op deze hygiëne. Een verkeerde las kan een machine en daarmee het voedingsmiddel vervuilen. De HDN methodiek biedt een uniforme en eenvoudige werkwijze om een las goed en hygiënisch te leggen, registreren en inspecteren. Tijdens de lasopleiding komt zowel theorie als praktijk van deze methodiek aan bod. De cursisten worden op beide onderdelen getoetst. De praktijk- en theorietoets zullen worden beoordeeld door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Bij het behalen van een positief examenresultaat, wordt het NIL certificaat Hygienic Welder uitgereikt.

HDN

Samen met experts uit de verschillende disciplines heeft HDN een opzet gemaakt, die praktisch uitvoerbaar is en past in bestaande structuren. Reguliere las-certificaten voorzien vooral in een industriële lasverbinding. De HDN lasverbinding onderscheid zich vooral in het hygiënische aspect. Het betreft in alle gevallen dunwandig RVS en vergt een specialistisch vaardigheid en kennis.
In leidingsystemen binnen de food- en pharma industrie, blijkt de lasverbinding vaak het zwakste deel te zijn. Dit betreft hygiëne en corrosiebestendigheid. Opdrachtgevers onderschatten de rol van de lasser en hetgeen hij op levert. Bij controles in de markt, blijk meer dan 30% van de gemaakte lassen slecht zijn. Zij voldoen niet aan de hygiënische maatstaven en zelfs vaak niet aan de technische eisen. Hygiënisch lassen is een vak en dat borgt HDN in samenwerking met het NIL.

Opleiding Hygenic Welder

Wij bieden de opleiding Hygenic Welder waarin natuurlijk het praktische deel getraind wordt, maar ook een theorie wordt aangeboden. Cursisten worden bekend gemaakt met de voedingsmiddelen eisen, materiaalkennis, lezen van tekeningen, maar vooral ook instructies m.b.t. hygiënische constructie eisen.
De theorie wordt getoetst via een multiple choice examen. Het praktische deel wordt tijdens dat examen ook getoetst in 3 verschillende lasposities in 3 verschillende buismaten. Het certificaat Hygienic Welder heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. Het verlengen van het certificaat geschiedt door het overleggen van las logboek en het afleggen van een theorie examen. Dit kan in samenwerking met Lasschool.nl

HDN-certificaat én lasserkwalificatie

De las die u legt voor het praktijk-examen kan worden aangeboden ter beoordeling voor een Lasserkwalificatie conform de EN-ISO 9606-1.Zo heeft u na afronding van de lasopleiding zowel het NIL certificaat Hygienic Welder als een Lasserkwalificatie conform de EN-ISO 9606-1.

Meer informatie over HDN en de opleiding Hygenic Welder