Al 20 jaar de verbindende factor op jouw werkvloer!
Start nu met je lasopleiding, training of certificering.

Mail ons

Wil je weten welke opleiding bij jou of je bedrijf past? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

14 + 6 =

dec 13, 2018 | Lasschool

Tekort aan vaktechnisch personeel

13 december 2018, Tekort aan vaktechnisch personeel
Terwijl het aantal vacatures in de techniek toeneemt, groeit het tekort aan technici. Van de duizenden vacatures zijn er steeds meer moeilijk vervulbaar. De komende jaren blijft de behoefte aan vakmensen in de techniek onverminderd groot. UWV werkt steeds meer samen met werkgevers om WW’ers om te scholen naar een beroep in de techniek, vaak met baangarantie. Lassers en machinemonteurs horen bij de krapste beroepen van de hele arbeidsmarkt, bleek eind september uit cijfers van het UWV. Door de snel groeiende economie zijn dat soort technici meer dan ooit nodig.
UWV: volop kansen op werk in de techniek
Techniek is een belangrijke motor van de economie: 1,2 miljoen mensen werken in een technisch beroep. Alleen in bedrijfseconomische en administratieve beroepen werken nog meer mensen. Sinds het begin van 2016 is het aantal vacatures gegroeid met 16%, naar 61.000 in het derde kwartaal van 2017. In de bouw is er vooral vraag naar vakspecialisten zoals metselaars, schilders, installateurs en bouwmonteurs. In de industrie en metaal gaat het om cnc-verspaners, machinemonteurs, lassers en operators procesindustrie.
 
Volgens de kansberoepenlijst van najaar 2018 blijkt dat in de richtingen lasser niveau 1 & 2 (elektrode, TIG, MIG / MAG) en gespecialiseerd lasser niveau 3 & 4 (TIG, MIG/MAG, elektrode) de kans op werk gemiddeld tot hoog is. 
 
Lasschool.nl is uw kennispartner op het gebied van opleidingen en certificeringen. Wij kunnen u opleiden naar een hoger niveau of omscholen.
In februari 2019 starten de avondopleidingen en in maart 2019 starten de zaterdagopleidingen. Omdat wij uw kennispartner zijn ontvangt u bij inschrijving de workshop materiaal kennis cadeau! Bekijk hier ons NIL- erkende opleidingsoverzicht >